Logo pro Jiří Urban - Fotograf a kameraman

Svatební video? 10 důvodů, proč mu říct “ANO”

Svatba je jedním z nejvýznamnějších dnů v životě. Je to den plný lásky, smíchu, nešťastných kapek šampaňského na svatebních šatech a až překvapivě dobrých tanečních výkonů od strýčka. A i přesto, že jsou fotografie skvělý způsob, jak zachytit tyto okamžiky, svatební video nabízí ještě hlubší vyjádření atmosféry a emocí tohoto jedinečného dne. Pojďme se podívat na 10 důvodů, proč si nechat natočit video ze svatby.

  1. Zachycení celé atmosféry: Hudba, smích a slzy štěstí – vše může být zachyceno a znovu prožito. Svatební video zachytí vše od ranních příprav, přes slavnostní “ano”, až po první tanec na tanečním parketu. 

  2. Sdílení s přáteli a rodinou: Vždycky se najde “ten jeden” – ten, kdo nemůže přijít. Ať už je to babička, která nemůže cestovat, nebo kamarád z Austrálie, který zrovna surfuje. Svatební video je jako VIP vstupenka pro všechny, kteří nemohli dorazit. Můžete tak s nimi sdílet radost a krásu Vašeho speciálního dne i přesto, že jsou přes půl světa daleko. 

  3. Zachycení detailů: Zapomněli jste, jak vypadal váš svatební dort než se do něj pustil dav? Nebo jak vypadala teta, když zjistila, že DJ opravdu hraje „Despacito“? Nebojte se, video všechno vidělo a Vy se tak na to budete moct dívat znovu a znovu. 

  4. Emoční horská dráha: Chcete znovu prožít moment, kdy jste řekli „Ano“, ale také ten moment, kdy váš nejlepší přítel ve své řeči zmínil „ten jeden výlet na vysokou“? Video vám to umožní. Svatební kameraman může vytvořit příběh vašeho dne, který zahrnuje nejen hlavní události, ale i reakce, emoce a malé momenty, které dělají váš den jedinečným.

  5. Zvuky a slova: Fotografie nemohou zachytit zvuky a slova. Video vám umožní znovu slyšet sliby, které jste si vyměnili, smích vašich přátel a vzkazy od rodiny.

  6. “Video máte? A mohla bych ho vidět?”: Svatební den uteče rychle. Může se tak stát, že vám něco ujede. Naštěstí video má tlačítko „přehrát znovu“. A věřte mi, použijete ho. Hodně.

  7. Svatební film: Někteří kameramani nabízejí vytvoření nejen několikaminutového klipu, ale také svatebního filmu v řádech desítek minut. Můžete tak zpětně vidět například větší část obřadu, celé proslovy a ještě mnohem víc. I já nabízím možnost vytvoření svatebního filmu. Proto pokud máte zájem, stačí napsat a určitě se domluvíme. 

  8. „Co jsem to proboha udělal?“: Ano, na svatbě se dějí věci. A někdy nejste zrovna v epicentru dění. Video vám ukáže vše, co jste možná propásli. Třeba vašeho strýce, jak dělá „the worm“ na tanečním parketu.

  9. Různé úhly pohledu: Video zachytí váš velký den z každého možného úhlu. Budete mít pocit, že jste si svatbu užili ze všech stran, i když jste byli pořád jen na jednom místě.

  10. Vzpomínka, která vydrží: Svatební video je jako časová kapsle. I vaše pravnoučata budou moci vidět, jak jste tancovali, smáli se a říkali „Ano“. A věřte mi, budou to milovat (i když možná trochu posměšně komentovat váš účes).

 

Svatební video není jen obyčejný záznam dne. Je to vstupenka zpět do jednoho z nejšťastnějších dnů vašeho života, plná smíchu, lásky a ano, i těch trapných tanečních pohybů. Tak proč si to všechno neudělat znovu… a znovu… a znovu? S svatebním videem je to možné!

Níže najdete několik ukázek mnou vytvořených svatebních videí. A pokud budete chtít vytvořit podobnou vzpomínku, neváhejte mi napsat a domluvíme se. 

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.