Logo pro Jiří Urban - Fotograf a kameraman

Zimní svatba? Nebojte, zahřeje Vás láska!

Stoupající pára od úst, růžová líčka a pohádková krajina. A nejen to – zimní svatba toho nabízí spoustu.

Možná by vás nikdy nenapadlo přemýšlet zrovna o zimní svatbě, ale ve skutečnosti svatba v zimě má své velké kouzlo. Ať už je to tichou zasněženou krajinou, nebo finančně výhodějšími službami. Pojďme se podívat na jednotlivé výhody i nevýhody takové zimní svatby!

Peníze navíc se hodí – třeba na svatební cestu!
Bude pro Vás zimní svatba opravdu výhodná? Finančně určitě! Mimo hlavní sezónu je spousta služeb levnějších, ať už se jedná o svatební koordinátory či fotografy. I já mimo sezónu své služby nabízím o poznání výhodněji. Napište si o individuální nabídku!

Žádné složité hledání termínu
Jelikož zimní svatba není tolik častá, nalézt vhodný termín pro Váš den, nebude nadlidský výkon. Ať už se jedná o ubytování pro hosty či pronájem vašeho vysněného místa, termínů bude na výběr rozhodně víc než v sezóně.

Omluvenky se nepřijímají!
V sezóně se často může stát, že ve Vašem termínu už někdo má zaplacenou dovolenou či tábor pro děti. V zimě je to méně pravděpodobné. Můžete tak mít všechny Vaše nejbližší na jednom místě.

Fotky ve feedu zaručeně vyniknou
Málokdo má tu odvahu naplánovat si svůj den D právě v zimním období. Svatební fotky tak budou jednoznačně mezi ostatními vyčnívat.

Žádná rozteklá poleva nebo zvadlé květiny
Chladnější počasí bude ke sweet baru a květinové výzdobě šetrnější než letní parno. A když uspořádáte svatbu v lednu po Vánocích, ušetříte na sweet baru. Sladké po Vánocích nechce přece nikdo ani vidět =D

Mrazík stylistou
Místo tvářenky přirozeně a efektivně poslouží zimní mrazík, který nevěstě (i ženichovi) tváře zbarví do růžova. A to vše bez práce a nároku na honorář. O výběr odstínu se bát nemusíte, má to v oku!

Aby to ale nebylo jen růžové, zimní svatba má i své nevýhody.

Cesta se v zimním období neudržuje
Je možné, že při výběru místa, budete muset vzít v potaz i sjízdnost cest. Zvlášť pokud toužíte, aby se Vaše „Ano.“ rozeznělo v horách.

Vánoční shon
Menší omezení zimní svatby Vás čeká v období Vánoc. Termín by se měl ideálně vyhnout týdnu před a týdnu po Vánocích. Tento čas většinou každý tráví se svou rodinou.

Krátké zimní večery
Brzká tma je jeden z faktorů, který může při rozhodování poměrně zamíchat kartami. Má to ale jednoduché řešení. Párové focení by pouze probíhalo o něco dříve než v sezóně.

A v neposlední řadě – nevýhoda zimní svatby je samotná zima.
Tuto nevýhodu lze ale vyřešit velmi elegantně. Ať už je to různými zdroji tepla – venkovním topením, teplejšími kusy oblečení nebo svařákem do ruky. Obojí zajistí zahřátí a svařák ještě přidá veselí, které je na každé svatbě vřele vítáno.

Závěr:

Zimní svatba může být nádherným a jedinečným zážitkem, ale je důležité si uvědomit všechny aspekty a pečlivě je zvážit. Nejdůležitější ale je, aby váš den byl výjimečný a plný radosti! Ať už se rozhodnete pro svatbu v závěji, vedru či dešti, vždy spolu najdeme způsob, jak zachytíme lásku.

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.