Logo pro Jiří Urban - Fotograf a kameraman

Jak se obléct na vánoční focení: Tipy pro dokonalé fotky

Ahóóój! Přichází ten čas v roce, kdy se naše rodiny scházejí, aby vytvořily fotku, která by mohla soutěžit s královskou rodinou. Takže zapomeňte na své svetry s losy a přečtěte si, jak to udělat správně a se stylem!

  1. Barvy, které spolu dohromady ladí
    Koordinujte odstíny oděvů tak, aby spolu ladily. Červená, bílá a zelená jsou klasické vánoční barvy, ale pozor – ne každému sluší.
  2. Vzory: Méně je někdy více
    Pamatuji si, jak moje babička měla záclony s květinovým vzorem, který bohužel odpovídal jejímu svetru. Neopakujte její módní faux pas. Jeden vzorovaný kousek v outfitu stačí.
  3. Vrstvy, které vypadají dobře a zároveň Vás zahřejí.
    Tento tip se týká primárně focení venku. Přidání několika vrstev může být tím nejlepším nápadem. Kromě toho, že vypadáte úžasně, ještě vám nebude zima.
  4. Pohodlí především, Ale s estetickým cítěním.
    Nikdo nechce vypadat jako, že právě utekl z pyžamové párty. Zvolte pohodlné, ale stylové kousky, které vám pomohou vypadat skvěle na fotce.
  5. Doplňky: Tajná zbraň každého outfitu
    Vyberte si doplňky, které dokreslí Váš outfit, ale nebudou přehnané. I v tomto případě platí, že méně je více.
  6. Obuv: Nezbytný základ každého úspěšného focení
    Zapomeňte na ty střevíce, ve kterých se nemůžete ani hnout. Vyberte něco pohodlného a stylového. Do svého rozhodování zahrňte i aktuální počasí. Conversky sice vypadají stylově, ale na běhání po zasněženém poli to není vyloženě ideální obuv.
  7. Vyzkoušejte si oblečení předem a ušetřete si nervy
    Víte, co je horší než zjistit, že váš svetr má díru přímo uprostřed focení? Absolutně nic. Takže si oblečení raději vyzkoušejte předem.
  8. Rodiče: Vypadat skvěle a přesto být v pohodlí
    To, že jste rodič, neznamená, že musíte vypadat jako někdo, kdo právě přežil invazi zombie. Vsaďte na elegantní a pohodlné kousky.
  9. Teenageři: Styl, sterý nebude za rok trapný
    Pamatujete na dny, kdy se nosily džíny se zvonovými nohavicemi? Vaše budoucí děti jednou nechtějí zažít to samé, takže vyberte něco nadčasového.
  10. Malé děti: Roztomilost na maximum, nepohodlí není vítáno
    Malé děti vypadají roztomile téměř ve všem, ale ujistěte se, že jsou pohodlně oblečené. A pokud jdete ven, nezapomeňte na teplé vrstvy.
  11. Občerstvení a voda: Protože nikdo nechce fotit hladové děti
    Máte malé děti? Pak máte hlad. Takže s sebou vždy něco malého k snědku.
  12. Zábava pro děti: Aby se nepřetrhla trpělivost
    Kapesní hračky mohou být vaším nejlepším přítelem, pokud potřebujete, aby vaše děti vydržely celé focení. Na focení s Vašimi nejmenšími jim přibalte jejich oblíbenou hračku. Zajistíte tak jejich plnou spolupráci.
  13. Čas je vše: Plánujte focení, když jsou všichni v pohodě
    Ideální čas na focení? Když všichni spí! =D To by byla ale trochu nuda. Zvolte tedy nejlépe dobu, kdy jsou všichni odpočatí a v dobré náladě.
  14. Buďte přirození a užívejte si to: Protože smích vypadá lépe než Photoshop
    Nejlepší fotky vznikají, když jste přirození. Takže zapomeňte na to, že před vámi pobíhá nějaký strejda s foťákem a bavte se.
  15. Pozor na postavení a pózy
    Nebojte, s tímto Vám pomůžu. Nemám rád pózování, ale zachytím Vás tak, abyste byli všichni v tom správném světle.
  16. Užijte si to! 
    Dělejte blbinky, skákejte, vyplazujte na sebe jazyky. Žijeme jen jednou a žádný moment se nebude dvakrát opakovat. Udělejme spolu z focení zážitek, ne každoroční povinnost.

 

Tak a je to – několik tipů, jak vypadat skvěle a přitom se bavit při vánočním rodinném focení. Tak honem, oblékněte se, usmějte se a udělejte z toho nezapomenutelný zážitek!

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.