Logo pro Jiří Urban - Fotograf a kameraman

Kdy je nejlepší naplánovat svatbu v roce 2024?

Kdy plánovat svůj velký den? Průvodce svatbami v různých obdobích roku

Ahoj, budoucí novomanželé!

Pokud mě znáte, víte, že jezdím po celé ČR a fotím v mrazu, vedru, na horách, dokonce i ve sklepě. A popravdě – kouzelnou svatbu můžete mít kdykoliv, jen je to potřeba trochu naplánovat. Dnes se podíváme na svatby v přírodě, protože tady je potřeba trochu počítat s počasím.

Zimní svatby – leden, únor, březen 
Zima v Česku může být kouzelná. Přestože většina krajiny spí pod sněhem, hory se v zimě promění v pohádku. A věřte mi, zimní svatby mají neuvěřitelnou atmosféru. A co když nejste na horách? No, je to trochu loterie, ale zimní svatba v městě v pěkné vile má taky své kouzlo.

Jarní svatby – duben 
Jaro je romatický a svěží. Svatba venku může být skvělá volba, jen si vezměte něco na zahřátí. Příroda se začíná probouzet a všechno je v krásných barvách.

Svatba mezi jarem a létem – květen 
V květnu je obvykle příjemné počasí a můžete si být skoro jisti, že nebude pršet. Stromy kvetou a je to nádherný čas na oslavu lásky.

Letní svatby – červen až srpen
Léto je skvělá doba na svatbu – období svátků, slunce a párty pod hvězdami. Ale pamatujte na možné vedro. A co možnost deště? Nebojte se toho, i v dešti se dá udělat pořádná párty a nafotit skvělý fotky!

Podzimní svatby – září a říjen
Září může být ideální volbou, letos počasí vyšlo úplně na jedničku. Krásné babí léto, jak ho mám rád. Říjen nabízí krásné barvy podzimu. Zbarvené listí nabízí nádhernou kulisu pro svatební focení. 

Zimní svatby – listopad a prosinec
Pokud sníte o zasněžené svatbě, můžete zkusit štěstí v listopadu nebo prosinci. Připravte se ale na kratší dny a chladnější počasí.

Kdy tedy plánovat svatbu? Je to jen na vás. Každé období má své kouzlo a své výzvy. Ať už si vyberete jakékoliv datum, vaše svatba bude nádherná, protože bude odrazem vašeho vztahu a lásky.

Držím vám palce s výběrem a přeji Vám, ať si Vaši svatbu užijete přesně tak, jak jste si vysnili. 

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.