Zimní svatba? Nebojte, zahřeje Vás láska!

Stoupající pára od úst, růžová líčka a pohádková krajina. A nejen to – zimní svatba toho nabízí spoustu.

Možná by vás nikdy nenapadlo přemýšlet zrovna o zimní svatbě, ale ve skutečnosti svatba v zimě má své velké kouzlo. Ať už je to tichou zasněženou krajinou, nebo finančně výhodějšími službami. Pojďme se podívat na jednotlivé výhody i nevýhody takové zimní svatby!

Peníze navíc se hodí – třeba na svatební cestu!
Bude pro Vás zimní svatba opravdu výhodná? Finančně určitě! Mimo hlavní sezónu je spousta služeb levnějších, ať už se jedná o svatební koordinátory či fotografy. I já mimo sezónu své služby nabízím o poznání výhodněji. Napište si o individuální nabídku!

Žádné složité hledání termínu
Jelikož zimní svatba není tolik častá, nalézt vhodný termín pro Váš den, nebude nadlidský výkon. Ať už se jedná o ubytování pro hosty či pronájem vašeho vysněného místa, termínů bude na výběr rozhodně víc než v sezóně.

Omluvenky se nepřijímají!
V sezóně se často může stát, že ve Vašem termínu už někdo má zaplacenou dovolenou či tábor pro děti. V zimě je to méně pravděpodobné. Můžete tak mít všechny Vaše nejbližší na jednom místě.

Fotky ve feedu zaručeně vyniknou
Málokdo má tu odvahu naplánovat si svůj den D právě v zimním období. Svatební fotky tak budou jednoznačně mezi ostatními vyčnívat.

Žádná rozteklá poleva nebo zvadlé květiny
Chladnější počasí bude ke sweet baru a květinové výzdobě šetrnější než letní parno. A když uspořádáte svatbu v lednu po Vánocích, ušetříte na sweet baru. Sladké po Vánocích nechce přece nikdo ani vidět =D

Mrazík stylistou
Místo tvářenky přirozeně a efektivně poslouží zimní mrazík, který nevěstě (i ženichovi) tváře zbarví do růžova. A to vše bez práce a nároku na honorář. O výběr odstínu se bát nemusíte, má to v oku!

Aby to ale nebylo jen růžové, zimní svatba má i své nevýhody.

Cesta se v zimním období neudržuje
Je možné, že při výběru místa, budete muset vzít v potaz i sjízdnost cest. Zvlášť pokud toužíte, aby se Vaše „Ano.“ rozeznělo v horách.

Vánoční shon
Menší omezení zimní svatby Vás čeká v období Vánoc. Termín by se měl ideálně vyhnout týdnu před a týdnu po Vánocích. Tento čas většinou každý tráví se svou rodinou.

Krátké zimní večery
Brzká tma je jeden z faktorů, který může při rozhodování poměrně zamíchat kartami. Má to ale jednoduché řešení. Párové focení by pouze probíhalo o něco dříve než v sezóně.

A v neposlední řadě – nevýhoda zimní svatby je samotná zima.
Tuto nevýhodu lze ale vyřešit velmi elegantně. Ať už je to různými zdroji tepla – venkovním topením, teplejšími kusy oblečení nebo svařákem do ruky. Obojí zajistí zahřátí a svařák ještě přidá veselí, které je na každé svatbě vřele vítáno.

Závěr:

Zimní svatba může být nádherným a jedinečným zážitkem, ale je důležité si uvědomit všechny aspekty a pečlivě je zvážit. Nejdůležitější ale je, aby váš den byl výjimečný a plný radosti! Ať už se rozhodnete pro svatbu v závěji, vedru či dešti, vždy spolu najdeme způsob, jak zachytíme lásku.

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram