Logo pro Jiří Urban - Fotograf a kameraman

Prskavky na svatbě – Dokonalé tipy pro oslnivé svatební fotky

Svatba prskavky novomanželé svatební fotograf

Plánujete na své svatbě prskavky a nevíte, jak na to? Tady máte několik mých zkušeností, jak docílit těch nejlepších svatebních fotografií s prskavkami.

1. Konzultace se svatebním fotografem a kameramanem: Pokud máte v úmyslu zapojit prskavky do své svatební oslavy, určitě to předem konzultujte se svým svatebním fotografem a kameramanem. Každý má svůj jedinečný styl a je dobré být s ním v souladu.

2. Výběr prskavek: Délka prskavek je klíčová. Pro dokonalé svatební fotky doporučuji prskavky minimálně 70 cm, ideálně však 90 cm. Čím delší prskavky, tím více času budete mít na vytvoření originálních snímků, a navíc zbyde čas na nafocení hostů stojících kolem Vás. Zatímco s kratšími prskavkami, například o délce 40 cm, zbyde na focení o dost méně času.

3. Svíčky a zapalovače: Nepodceňujte zapalování prskavek! Doporučuji mít pro každých 5 až 10 svatebních hostů alespoň jeden zapalovač nebo svíčku. Pro rychlé a efektivní zapalování prskavek může jeden host zapálit prskavku o svíčku nebo zapalovač a ostatní hosté si pak mohou zapálit prskavku o již hořící.

4. Rozestavení svatebních hostů: Osobně preferuji, když svatební hosté vytváří půlkruh kolem novomanželů. Takto je zajištěn skvělý výhled pro focení a natáčení. Ale samozřejmě je zde mnoho možností, jak hosty rozestavit – vše závisí na domluvě s vaším svatebním fotografem a kameramanem.

5. Časové zařazení prskavek: Pro mě je ideální čas na focení prskavek tzv. modrá hodinka, která nastává těsně po západu slunce. Trvá přibližně 15 minut a vytváří úžasnou atmosféru, kdy prskavky vyniknou na šeru v pozadí, ale stále je vidět svatební prostředí a hostům do obličeje.

Svatba prskavky novomanželé svatební fotograf
Svatba prskavky novomanželé svatební fotograf

Doufám, že Vám tyto tipy pomohou při plánování prskavek na Vaší svatbě. Pokud máte další dotazy týkající se svatby a prskavek, neváhejte mě kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře nebo na Instagramu.

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.