Špatné počasí na svatbě? 5 tipů, jak se nezhroutit a užít si svůj svatební den!

Váš velký den se blíží a předpověď počasí není vůbec slibná – déšť, vítr a hladina stresu stoupá. Ale nepropadejte panice a věřte, že špatné počasí rozhodně neznačí špatnou svatbu! Důležité je vždy při plánování počítat se všemi scénáři a hlavně zachovat chladnou hlavu.

Zde je 5 tipů, jak na nepříznivé počasí na svatbě:

  1. Připravte plán B
  2. Využijte atmosféru
  3. Nebojte se improvizovat
  4. Nebuďte pověrčiví
  5. Zachovejte klid

1. Připravte si plán B

Nezávisle na ročním období mějte vždy záložní plán pro případ nepříznivého počasí. I když plánujete letní svatbu, vždy zvažte vnitřní prostor, kam se můžete přesunout. Žádné roční období vám nezaručí krásné počasí – a proto byste vždy měli mít v záloze plán B!

2. Využijte atmosféru

Déšť, mlha nebo dramatická bouřková obloha jednoznačně přidá vašim svatebním fotografiím na unikátnosti. Příroda je mocná čarodějka, ale také skvělá rekvizita, nebojte se tak styl fotografií upravit. Výsledkem pro vás budou nezapomenutelné autentické svatební fotografie, na které budete vzpomínat celý život.

3. Nebojte se improvizovat

Už při plánování svatby se smiřte s tím, že ne vše se dá ovlivnit a nepředpokládejte, že vše vyjde přesně podle vašeho plánu. Když budete počítat s jakýmkoli počasím, nic vás nemůže rozhodit. Nejlepší je se uvolnit a nebát se improvizovat. Z takových svateb nakonec vznikají ty nejkrásnější fotky.

4. Nebuďte pověrčiví

Jakmile oznámíte svatbu, určitě se najde alespoň jeden příbuzný, který na termínu najde něco špatného. Svatba by se údajně neměla konat v květnu ani v listopadu. Ke květnu se traduje rčení “svatba v máji – nevěsta na máry”. S listopadem se zase pojí nešťastné manželství. Pověrčivost se nevyhýbá ani samotnému počasí ve svatební den – když je bouřka, znamená, že manželství bude plné hádek. Naopak při deštivém počasí novomanželům prší štěstí. Pověry je ale potřeba brát s nadsázkou a zbytečně se jimi nenechat rozhodit!

5. Zachovejte klid

Ať už jsou okolnosti jakékoli, vždy je to pouze na vás. Je důležité si udržet dobrou náladu a uvědomit si, že krásnou svatbu nedělá ideální počasí, ale vy a váš přístup. Zkuste se uvolnit a nenechte si svůj svatební den ničím zkazit!

Ať už bude nesnesitelné horko, vlezlé deštivo nebo silný vítr, váš den bude vždy jedinečný. Pokud se obáváte, jak bude svatba v dešti vypadat na fotkách, nemusíte se bát – profesionální svatební fotograf si poradí i za nepříznivých podmínek!

Další články

Pro více ukázek mrkněte na můj Instagram